Om meg

Ås, Akershus, Norway
Ås, geomatikk, orientering, sykling, NHL

fredag, juli 18, 2008

Halvveis

Da er vi halvveis med bakkene.
Fòrste dagen var det Passo Gavia som stod for tur. Den var dròy og med en utrolig smal vei som hang i fjellskrentene. 15 km til toppen total. Vi kjòrte de siste tolv. Vi hadde et herlig vaer paa turen oppover til den 2664 m hòye toppen.
Dag nr to var ogsaa vaeret glimrende. Da skulle vi pròve oss paa Passo Stelvio. Men passet var stengt paa grunn av rasfare. Saa vi syklet saa langt vi kunne denne dagen foer sperringene kom. Vi fikk kjoert opp til toppen via noen grusveier og fikk sett de legendariske serpentinsvingene. Disse maa overvinnes en annen gang.
Den tredje dagen skulle vi proeve oss paa en av de bratteste veien som blir benyttet jevnlig i sykkelritt. Passo Mortirolo... Dette var helt hinsides bratt. Jeg maatte gaa av sykkelen flere steder og gaa aa trille. Det var rett og slett for bratt for min del. Men jeg kom opp til slutt....
I dag kjòrte vi til Dolomittene og bor i Val di Badia og Corvara. I et òsende regnvaer greide vi Passo Giau som de ogsaa syklet i aarets Giro dItalia. I morra er det meldt bra vaer, og da er det Sellarunden som staar for tur. En legendarisk runde med fire fjellpass paa snaue 6 mil.